Wat anderen zeggen

Janneke, gescheiden moeder van 1 kind, over de online cursus, 1-op-1 coaching & gezinstraject:
“Wat mij zo aanspreekt is jouw methode en jouw kundigheid. Ik voel gewoon dat je alles wat je zegt, ‘doorleefd’ hebt. In 1 telefoongesprek heb ik alweer 2 aha-momenten die me zoveel rust en ontspanning geven. Je brengt het lekker concreet en helder, en je bent eerlijk. Ik krijg er weer vertrouwen in mezelf door en weet welke stappen ik kan zetten.” 

Annemarie, moeder van 2 kinderen, te maken met overlijden thuis, over de online cursus:
“Ik ben fan van je! Ik leer mijn kinderen in deze fase weer op een hele andere manier kennen. En mezelf ook trouwens. Je online cursus en je blogs helpen mij daar heel goed bij. Ik vind dat je heel erg veel waarde geeft en je expertise en passie ondubbelzinnig duidelijk er vanaf spat. In mijn omgeving heb ik het veel over de inzichten die je geeft.”

Joris, gescheiden vader van 2 kinderen, over 1-op-1 coaching: 
“Ik sta versteld, en ben ontzettend opgelucht! Mijn ex en ik kunnen weer met elkaar praten, het ouderschapsplan incl. omgangsregeling is getekend, we gaan met elkaar iets leuks doen met de kinderen, en… we zijn het nu erover eens dat onze kinderen ondersteuning mogen krijgen. Jouw hulp heeft gewerkt!” 

Luisa, gescheiden moeder van 2 kinderen, over de HELDENtrip:
“Wat een veilige en ludieke manier je kind te leren kennen en te helpen. De communicatie met een kind is een uitdaging. Ook als je je best doet doe je het soms (of vaak) niet goed. Als ouder oefen je vaak te veel macht op je kind omdat je niet anders weet en kan. De Heldentrip is een mooi reflectie over jezelf als ouder en een nieuwe deur opent naar je kind. En daarnaast merkte ik dat dagen erna, de kinderen veel rustiger waren. Het was een fijne sfeer thuis.”

Ellen, gescheiden moeder van een dochter, over de HELDENtrip:
“Een lichtvoetige middag, afwisselend, met echt aandacht voor elkaar rond moeilijke thema’s, op een andere manier benaderd dan gewend bent (en ja, dat mag!).” 

Lisa, moeder van een dochter, over de HELDENtraining voor een groep kinderen: 
“Ik zie dat mijn dochter trots op haar Heldentraining is. Zij durft meer te vertellen en ook meer vragen te stellen.”

Marit, gescheiden moeder van een dochter, over individuele coaching:
“Ik had een telefonisch coachingsconsult met Kim. Wat een fijn gesprek. Heel vriendelijk en begripvol. Invoelend en het was of ik met een vriendin sprak die precies wist wat ze moest zeggen. Het bevestigde mij in ieder geval dat ik goed bezig was in het contact met de vader van mijn kind. Het is prettig om te kunnen delen met iemand die weet hoe het is en op zo’n prettige manier communiceert als Kim. Dat gun ik iedereen die twijfelt of hulp nodig heeft.”

Kristina, gescheiden moeder van een dochter, over ouder-kind-coaching:
“Ik was met mijn dochtertje (4,5 jaar) twee keer bij Kim voor een individuele coaching. Kim is empathisch, warmhartig, intelligent en ervaren en zij nam deel aan ons verhaal. Met mijn dochter ging zij op een speelse manier aan de slag, en met een scherpe waarneming. Wij hebben een aantal hulpmiddelen meegekregen waardoor mijn dochter haar emoties beter ruimte kan geven. En ik kan het beter toelaten en mijn dochter laten zien dat haar emoties welkom zijn – dat is ontzettend prettig! Bedankt Kim!”

Esther, gescheiden moeder van 3 kinderen, over individuele coaching:
“Kim is een hele fijne coach die je rust en ruimte geeft en vooral ook gunt! Dat heeft zeer veel effect gehad op hoe ik naar mezelf kijk en wat ik werkelijk voel en beleef. Kim weet snel samen tot de issues die spelen te komen. Dit heeft enorm geholpen dingen goed te kunnen duiden en vooruit te kunnen met ontspanning en meer zelfvertrouwen.”

Gemma Acton-Pilger, jeugd-maatschappelijk werker/jobcoach, Spirit Jeugdhulpverlening:
“Kim is een fijn persoon om de wereld een beetje mooier mee te maken. Ze weet feilloos wie wat nodig heeft omdat ze goed doorvraagt, onderzoekt en analyseert. Ze sluit aan bij jongeren. Ze luistert zorgvuldig naar hen en haalt de kern uit hun verhaal. Een jongere merkt direct aan Kim dat ze hem of haar serieus neemt en dat ze haar beloftes nakomt. Kim kan hun wensen vertalen naar wat haalbaar is, maar ook naar een boodschap aan derden: werkgevers, school of opvoeders.
Ze is flexibel en open-minded, zowel qua inhoud als qua vorm of tijd. Communiceert tactisch en helder. Laat neuzen dezelfde kant op wijzen. Kan wisselen van standpunten, belang van alle partijen zien. In het kort: ze is nuchter, praktisch, energiek, meedenkend, initiatief, creatief, assertief, besluitvaardig, daadkrachtig. En bovendien de allerleukste en liefste mama van de wereld!”

Jolijn Hendrikse, docent en auteur kindercoach Sonnevelt instituut:
“Echt leven is leven met hoofd, hart en handen. Dat doet Kim. Kim is een coach die let op het resultaat, maar die ook in kleine stapjes kan gaan. Ze werkt met gevoel en intuïtie. Haar coaching en verslaggeving is professioneel, en reflectief is ze erg sterk. Reden genoeg om haar ‘cum laude’ te laten slagen voor de opleiding tot Kindercoach.”

Anouk (7 jaar; coachee):
“Je hebt me weer met kleine sprongetjes vooruit geholpen. Je toverpoeder en de dingen van onzichtbaarheid vond ik leuk.”

Haar moeder Erlinda van de Riet:
“Er zijn mede door de vragen die je stelde, erg grote sprongen gemaakt die nodig waren voor Anouk en ons allemaal.” 

Ingrid Schouten, Owner In-Sigt Training & Mediation:
“Tijdens een gezamelijke Rots-en-Watertraining voor kinderen heb ik Kim leren kennen als een zeer betrokken en integere persoon, iemand die goed met kinderen om kan gaan, helder ziet wat er gebeurt en dat goed kan verwoorden. Die goede inzichten heeft, aanvullingen kan doen voor de training en heldere en doeltreffende feedback kan geven. Het was een plezier om met haar samen te werken. Ik kon met een gerust hart even apart met iemand trainen omdat ik er volledig op kon vertrouwen dat zij de boel alleen goed draaiende hield. Kim pakt aan, is actief en beschikt over een gezonde dosis zelfreflectie.”

Vincent Fafieanie, voormalig bestuurslid Stichting BOOST zwerfjongeren & projectmanager jeugdhulpverlening Altra:
“Resultaat in het belang van de jongere staat bij Kim hoog in het vaandel. Kim is ondernemend en innovatief in haar aanpak: ze laat niet los voordat er meerdere alternatieven voorliggen. Zij heeft het talent om verschillende niveaus van klant tot bestuur te verbinden, onderhoudt vanzelfsprekend het contact met iedereen en zorgt ervoor dat iedereen betrokken is bij het (vernieuwings)proces.” 

Ingrid Klaassen, consulent Jongeren Doen/ Jonge moeders, AKROS welzijn:
“Kim is in staat om orde te scheppen bij complexe of nog onduidelijke vragen en opdrachten. Dit doet zij door goed door te vragen en zo de kern te achterhalen. Wanneer zij weet wat er van haar wordt verwacht, gaat ze als een speer en levert zij binnen de afgesproken tijd een training op maat af. Hierbij speelt zij goed in op de wensen en behoeften van de opdrachtgever en de jongeren, maar vergeet hier niet bij feedback en advies te geven. Kim is collegiaal en steunend, zij heeft voor ons als zelfstandige opdrachten gedaan, maar ‘voelt’ als een collega die al heel lang voor de organisatie werkt.”
 

Greke Delsing, Projectcoördinator WerkWijs, JINC
Kim geeft voor JINC meerdere malen WerkWijs-training aan (v)mbo-leerlingen. Ik ken haar als een betrokken en flexibele trainer die zich vol overgave inzet voor de jongeren.

Referenties van mijn werkzaamheden in Granada, Nicaragua (het opzetten van onderwijsprojecten voor kinderen en jongeren – incl. talentontwikkeling en ouderbetrokkenheid):

Freek Sanders, entrepreneur, lecturer and poet:
“Het samen met Kim opzetten van de onderwijsprojecten in Nicaragua was een zeer bijzondere en leerzame ervaring. Kims ervaring en inzichten in sociale en groepsprocessen waren van zeer grote toegevoegde waarde en hebben er voor gezorgd dat de onderwijsprojecten succesvol van de grond zijn gekomen. Kim is enthousiast, werkt enorm hard en staat open voor input van anderen.” 

Zoey, coördinator Stichting Futbol sin Fronteras, Granada, Nicaragua:
“I feel very fortunate to have met Kim. She displays qualities; her warmth, her openness, her entrepreneurial nature, her amazing ability to analyze and adapt to a culture so different from our own. She does so many things well, just through our interaction, I feel I have learned so much from her example. Her mark will be here in Granada.” 

Georleny Vallejo, tutor in het educatieprogramma, Stichting Hotel con Corazon:
“Kim, tu eres una persona alegre y carinosa, un super jefa con Corazon. Mujer llena de mucho espiritu y llena de amor. Una mujer trabajadora y fuerte, pero humana con una sensibilidad enorme. Tanto que lloras junto con uno mismo, cuando compartimos experiencias. Te admiro por ser tan sincera y real. En medio de mi seriedad y de un caracter fuerte, tu pudistes conocer uno de los lados mas sensible de mi, porque pude expresarme contigo porque me distes la confianza para hablarte. Personas como tu no existen muchas. Me hicistes volver a creer en mi y en mi gente de Nicaragua.”

Vertaling: “Kim, je bent vrolijk en lief, een super-baas met een hart. Een vrouw vol met liefde. Harde werker en sterk, maar menselijk en met een enorme gevoeligheid. Zoals je met iemand mee kan voelen, als we ervaringen uitwisselen. Ik bewonder je eerlijkheid en authenticiteit. Zelfs met mijn serieuze en koppige karakter, lukte het jou gevoelige kanten van mij te leren kennen, en ik kon me uiten omdat je me het vertrouwen gaf om met je te praten. Mensen zoals jij bestaan niet veel. Door jou heb ik weer geloof in mezelf en in de mensen van Nicaragua.”  

Bart Terlingen, ex-bestuurslid Stichting Hotel con Corazon en Eigenaar TTRAB (Terlingen Training, Advies, Begeleiding):
“Ik ben verrast door de combinatie van talenten die Kim in zich verenigt. Kim weet vaak bij moeilijke gesprekken de vinger op de zere plek te leggen en houdt aanwezigen bij de les. Ze heeft improvisatie- en organisatietalent en getuigt van initiatiefrijk ondernemerschap door haar geheel eigen en originele programma dat ze heeft opgezet in Nicaragua. Waarbij ze vasthoudt aan haar waarden: respect voor de lokale cultuur en een faire vergoeding voor de lokale economie. Kim heeft een enorme betrokkenheid en deskundigheid op gebied van het opzetten van onderwijsprojecten, en toont liefdevolle toewijding bij de kinderen in de programma’s. Daarnaast is Kim resultaatgericht en veerkrachtig bij tegenslagen: ‘uithuilen en dan weer doorgaan’. En is er de kracht en energie, overtuigingskracht en moed.” 

One Response to Wat anderen zeggen

  1. Esther 17 juni 2016 at 23:57 #

    Kim is een hele fijne coach die je rust en ruimte geeft en vooral ook gunt! Dat heeft zeer veel effect gehad op hoe ik naar mezelf kijk en wat ik werkelijk voel en beleef. Kim weet snel samen tot de issues die spelen te komen. Dit heeft enorm geholpen dingen goed te kunnen duiden en vooruit te kunnen met ontspanning en meer zelfvertrouwen.

Geef een reactie