Wie is Kim

kim-boomhut-def

Hai, ik ben Kim. Kindbehartiger, pedagoog, (KIES- & Zandkastelen)coach, mediator, co-moeder en kindervriend. Ik help jou en je kind om open, opgeruimd en ontspannen contact te hebben in periodes die soms lastiger zijn. Zodat jullie zelf en samen ontdekken wat je nodig hebt om de touwtjes van het leven weer in handen te krijgen.

Ik gun jou en je kind om de regie over je leven (terug) te krijgen. Hoe lastig het soms ook is.
De held in jezelf te ontdekken. Ik voel het als mijn missie om jullie daarin te faciliteren en te begeleiden wanneer jullie daar behoefte aan hebben. De wereld wordt een stuk mooier en lichter als elk mens de touwtjes van zijn leven in handen neemt en het beste uit zichzelf haalt. Stralend.

Mijn ervaring met veranderingen en stressvolle thuissituaties

Waarom doe ik dit? Omdat ik weet waar ik het over heb. Noem me ‘verander-expert’. In situaties die anders gingen dan ik had verwacht. Of het gaat om de jarenlange ruzies en spanningen thuis, voordat mijn ouders gingen scheiden. De verhuizing. Mijn nieuwe school. De verwijdering tussen mijn vader en mij gedurende 10 jaar. Zijn plotselinge dood. De afspraken met de (wens)vader van mijn zoon, die totaal anders uitpakten. De ziekte van mijn moeder. Of een failliete aannemer van ons zelfbouwhuis. Grote of kleine dingen. In allerlei veranderingen en stressvolle situaties in mijn leven heb ik – met vallen en opstaan – ontdekt hoe ik zelf elke keer weer open en opgeruimd in het leven kan staan. Zelf, en samen met mijn kind. We vormen een team. Waarbij ook ik zelf dankbaar gebruik maak van hulp, een knuffel, of andere invalshoeken en tips van anderen.

Mijn ontdekkingen

In de lastige tijd thuis, heb ik allerlei ‘talenten’ ontwikkeld. Ik ging stoer doen, had een grote mond, wilde alles alleen opknappen. En in andere situaties dook ik weg en maakte me klein en onzichtbaar. Ik uitte mijn verdriet en mijn behoeften niet en creëerde mijn eigen wereld. Ik zie nu hoe belangrijk het is om te mogen en durven uiten wat je vindt en voelt. Niet zozeer alleen van anderen, maar ook van jezelf. We hebben allemaal een heldje van binnen, dat precies weet wat we nodig hebben. Maar als het te spannend wordt, luisteren we daar vaak niet meer naar. Ik had het indertijd heel fijn gevonden als iemand me had geholpen om het heldje in mezelf te vinden.

Ondertussen klets ik regelmatig met dat heldje in mezelf. En heb ik geleerd dat alleen ikzelf de touwtjes van mijn leven in handen heb. Hoe lastig het leven soms ook is. Als ik luister naar mijn heldje, dan weet ik wat ik nodig heb. Zelfs als ik niet de situatie kan veranderen, kan ik de manier waarop ik ernaar kijk veranderen. Daarmee creëer ik kansen in mijn leven. En benut ik mijn talenten. Waardoor ik zelf blijer in het leven sta, en er meer kan zijn voor mijn kind.

Mijn steun aan jou en je kind

Met My Tree House help ik jou en je kind met wat ik zelf ontdekt heb. Welke vaardigheden ik heb Kim en Silgeleerd, maar ook wat belangrijk is in het blijven staan en verwerken van grote veranderingen die niet altijd even leuk zijn. Zoals een scheiding, verlies of spanningen thuis. Ik kan de situatie niet voor jullie veranderen, maar wel naast je staan. Met jullie meekijken. Jullie hoeven het niet alleen te doen. Samen kijken wat er belangrijk is voor jullie. En stap voor stap jullie eigen talenten benutten om ze te realiseren of een plekje te geven. Zodat ook jij en je kind de touwtjes weer in handen krijgen. Nu en in elke volgende situatie.

Mijn droom

Mijn grote wens is een ‘HELDENhonk’ te creëren voor alle ouders met hun kinderen in stressvolle thuissituaties. Fysiek en online. Waarvan je weet dat je daar terecht kunt. Waar je met anderen kunt uitwisselen. Langskomen voor de gezelligheid met een wijntje of koffie of sap. Waar we activiteiten aanbieden voor kinderen en voor ouders, steeds weer met als doel dat je de held in jezelf te ontdekt en dat jullie steviger door deze periode heen komen. Waar een broodnodige lach of traan of schreeuw of stilte mogelijk is. En is er meer nodig? Dan kijken we met elkaar hoe we dat organiseren.

Mijn zoon en ik zijn de eerste leden van deze HELDENclub. En onze boomhut (waar de naam My Tree House vandaan komt) gaan we ook bouwen. Een plekje voor jezelf, voor ons samen. Doe je mee?

 

HIER kun je lezen hoe ik werk.
Wat ik belangrijk vind en welke methodieken ik gebruik.

Meer weten?
Zie mijn CV of mijn werkervaring op mijn profiel op Linked-in.

No comments yet.

Geef een reactie